Soni

Alkutaival

Olen syntynyt vuonna -91 ja tällä hetkellä asun Helsingissä. Hevosten pariin päädyin yhdeksän vuoden iässä, äitini kiikutti minut kanssaan alkeiskurssille Rake-tallin ratsastuskoululle. Viihdyin tavallisena tuntiratsastajana 16. ikävuoteen asti, jolloin hevoskärpänen puraisi kuin uudestaan, ja viikkotuntien lisäksi pitkän etsinnän jälkeen löysin itselleni vuokrahevosen. Sen kanssa opettelin itsenäistä toimimista hevosten kanssa ja imin tietoa kaikesta, mitä ratsastuskoulun tunneilla ei pääse oppimaan. Hieman ennen täysi-ikäisyyttä sain ensimmäisen oman hevoseni, jonka kanssa opeteltiinkin sitten kaikkea. Tuosta 6-vuotiaasta traumatisoituneesta latviantuonnista tuli lopulta He A/100cm tasoinen ja maastoesteistä pitävä kelpo ratsu, joka tänä päivänä tekee töitä ystäväni ratsastuskoulussa. Väliin on mahtunut monta valloittavaa kaviokasta, ja viimeisin omistuksessani ollut hevonen oli Klaida-tamma, joka jatkaa nykyään nuoren ratsastajan kanssa koulukenttien valloitusta. Klaidan nostin sisäänratsastetusta selkäännousuongelmaisesta myöskin he A kilpailuihin. Esteiden parissa hän ei ollut yhtä lahjakas kuin edeltäjänsä…

Työkokemus

Työskentelin kokoaikaisesti hevosalalla vuosina 2010-2014, jolloin aloitin ratsastuksenohjaajan oppisopimuskoulutuksen samaisella Rake-tallilla. Vuosien varrella olen työskennellyt useilla talleilla erilaisissa tehtävissä, tallimestarista ratsuttajaksi. Talleilla työskentelyn ansiosta minulla on osaamista mm. hevosten ruokinnasta, erilaisista talliolosuhteista, erilaisista varusteista ja hevosten käyttäytymisestä ja kehityksestä. Laaja-alaisesta kokemuksesta on hyötyä opetustehtävissä, kun syitä esimerkiksi hevosen tapaan toimia ja liikkua osaa etsiä kentän pintaa syvemmältä.

Ennen Saksaan muuttoa toimin tuntiopettajana mm. Tolkinkylän Ratsastuskoululla ja Peikin tallilla. Nykyään opetan Etelä-Vantaan ratsastuskoululla.

Lähdin vuoden 2020 ensimmäisenä päivänä Saksaan estetallille Mette Samulille ratsastajaksi, koska suomessa ratsuttajan töitä on kovin vähän tarjolla. Opin valtavan paljon joka päivä ja työskentelin eri-ikäisten ja erilaisissa kehitysvaiheissa olevien esteratsujen kanssa. Sisäänratsastin useamman nuoren alusta asti ja vein aina ensimmäisten puomien yli. Lisäksi valmistelin usempaa nuorta ensimmäisiin ikäkausikilpailuihin. Vanhempia (5v- ) ratsastin kutakin senhetkisen tason ja tilanteen mukaan. Rutiinia ja kokemusta kertyi enemmän kuin tiesin olevan mahdollista.

Nyt

Opetan Etelä-Vantaan ratsastuskoululla torstaisin ja lauantaisin.

Saksasta paluun jälkeen olen ratsuttanut pääsääntöisesti nuoria hevosia ja erilaisia projekteja. Talven 20/21 säännöllisen estetreenaamisen ansiosta veimme myös valmentajani tulevaisuuden koulu-lupauksen esteradoille. Finn Luisin kehitys on ollut huimaa ja hyvin sileällä ratsastettua hevosta on helppo treenata esteillä! Odotan taas innolla alkavaa kisakautta.

Valmentaudun itse Tanja Kortelaisen opissa. Käyn aina mahdollisuuksien mukaan erilaisilla kursseilla hakemassa uusia ajatuksia ja tarjotakseni oppilailleni ajantasaisinta tietoa. Intohimoni opettamiseen kasvaa oman oppimiseni myötä. Halu tarjota muille samoja oivalluksen kokemuksia on suuri.

Kalenterissani on hyvin tilaa ratsutettaville ja valmentamiseen, ota yhteyttä sinulle sopivalla tavalla! Olen avoin myös uusille yhteistyökuvioille, lähesty rohkeasti ja kerro ideoistasi!

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s