Soni

Olen Hyvinkäältä kotoisin oleva 26-vuotias nuorimies. Asun tällä hetkellä Espoossa ja toimin hevosten parissa ympäri Uuttamaata.

Hevosten pariin päädyin yhdeksän vuoden iässä, äitini kiikutti minut kanssaan alkeiskurssille Rake-tallin ratsastuskoululle. Viihdyin tavallisena tuntiratsastajana 16. ikävuoteen asti, jolloin hevoskärpänen puraisi kuin uudestaan, ja viikkotuntien lisäksi pitkän etsinnän jälkeen löysin itselleni vuokrahevosen. Sen kanssa opettelin itsenäistä toimimista hevosten kanssa ja imin tietoa kaikesta, mitä ratsastuskoulun tunneilla ei pääse oppimaan. Hieman ennen täysi-ikäisyyttä sain ensimmäisen oman hevoseni, jonka kanssa opeteltiinkin sitten kaikkea. Tuosta 6-vuotiaasta traumatisoituneesta latviantuonnista tuli lopulta He A/100cm tasoinen ja maastoesteistä pitävä kelpo ratsu, joka tänä päivänä tekee töitä ystäväni ratsastuskoulussa. Nyt ratsunani minulla nuori Klaida-tamma. Se on seitsemän vuoden iästään huolimatta hyvin osaamaton, mutta osoittanut olevansa kovin innokas oppimaan kaikkea uutta.

Työskentelin kokoaikaisesti hevosalalla vuosina 2010-2014, jolloin aloitin ratsastuksenohjaajan oppisopimuskoulutuksen samaisella Rake-tallilla. Vuosien varrella olen työskennellyt useilla talleilla erilaisissa tehtävissä, tallimestarista ratsuttajaksi. Talleilla työskentelyn ansiosta minulla on osaamista mm. hevosten ruokinnasta, erilaisista talliolosuhteista, erilaisista varusteista ja hevosten käyttäytymisestä ja kehityksestä. Laaja-alaisesta kokemuksesta on hyötyä opetustehtävissä, kun syitä esimerkiksi hevosen tapaan toimia ja liikkua osaa etsiä kentän pintaa syvemmältä.

Tällä hetkellä opetan kolmessa ratsastuskoulussa pääkaupunkiseudulla: perjantaisin Vantaanpuiston Ratsutallilla, lauantaisin Tolkinkylän Ratsastuskoululla ja sunnuntaisin Peikin tallilla. Muina aikoina valmennan yksityisratsukoita ja pidän erilaisia kursseja.

Valmentaudun itse koko ajan aktiivisesti eteenpäin Tanja Kortelaisen opissa. Käyn aina mahdollisuuksien mukaan erilaisilla kursseilla hakemassa uusia ajatuksia ja laajentaakseni osaamistani. Tavoitteenani on kehittää itseäni aktiivisesti eteenpäin ammatilaisena ja päästä kilparadoille sopivan hevosen löydyttyä. Oma tähänastinen kilpailukokemukseni rajoittuu seurakilpailujen lisäksi muutamiin aluetason startteihin lähinnä hevosten loukkaantumisten ja muiden itsestäni riippumattomien syiden vuoksi. Intohimoni opettamiseen kasvaa oman oppimiseni myötä. Halu tarjota muille samoja oivalluksen kokemuksia on suuri.

Tervetuloa oppimaan kanssani!

Saa kommentoida

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s